Ватники суті не вловили й охоче фотографувалися з лейтенантом Джоном Сноу – журналіст про акцію “Безсмертний вовк” у Запоріжжі

Учасники акції намагалися "змішати прокремлівську акцію "Безсмертного полку" з абсурдом"
Фото: Юрій Гудименко / Facebook

Активісти прийшли з портретами героїв серіалу "Гра престолів" Джона Сноу та Тіріона Ланістера, але учасники акції не помітили нічого дивного і фотографувалися з ними, розповів місцевий журналіст Юрій Гудименко.

9 травня в Запоріжжі до учасників акції "Безсмертний полк" приєднались активісти іншої акції – "Безсмертний вовк". Про це у своєму Facebook написав місцевий журналіст Юрій Гудименко.

"У Запоріжжі з тріском пройшла ватна акція "Безсмертний полк". Із тріском не тільки тому, що їх блокували й іноді били. Просто в колону "Безсмертного полку" вклинилися й очолили її хороші люди з акції "Безсмертний вовк", яка проходила паралельно. "Безсмертний вовк" прийшов із портретами ветеранів битв на Черноводній і Стіні, учасників бойових дій з Білими Ходоками. Ватники, зрозуміло, сенсу не вловили й охоче фотографувалися з лейтенантом Джоном Сноу і майором Ходором", – розповів він.

За словами Гудименка, який був серед активістів так званого "Безсмертного вовка", головною метою їхніх дій було "змішати прокремлівську акцію "Безсмертного полку" з абсурдом".

У Запоріжжі сьогодні сталися сутички між учасниками акції "Безсмертний полк" і проукраїнськими активістами.

Сьогодні, 9 травня, в Україні відзначають День перемоги над нацистською Німеччиною в Другій світовій війні.

ЗМІ повідомляли, що російські політтехнологи готують серію провокацій у південних і східних містах України за допомогою акції "Безсмертний полк".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що йому відомо про плани провокацій на 9 травня в українських містах.

У Службі безпеки України повідомили, що не знайшли підстав для заборони акції "Безсмертний полк".

Акцію "Безсмертний полк" ініціювали у 2012 році журналісти томського каналу ТВ-2. У межах акції громадяни 9 травня виходять на вулиці міст із портретами родичів, які воювали. У 2015 і 2016 роках в акції брав участь президент РФ Володимир Путін із портретом свого батька.