У Житомирській області зіткнулося два навчально-бойові літаки. Загинуло троє пілотів, серед них – відомий льотчик Juice

Juice (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29
Фото: Juice_Fighter / Twitter

25 серпня в Житомирській області під час виконання бойового завдання у небі зіткнулися екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

"Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування. Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний Juice", – повідомили в Повітряних силах.

Про смерть льотчика також написав його друг Павло Поцелуєв.

"Ти опікувався молодими, щохвилини думав, що і як у роботі можна покращити, як допомогти іншим. Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом", – згадує Поцелуєв.

Держбюро розслідувань оголосило, що розслідує обставини аварії. Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 Кримінального кодексу України).

Слідчі вивчать технічний стан літаків, дотримання правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику "чорних скриньок".

Контекст:

Juice (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29. Із початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва.