Учасника бійки з Найємом відрахували з вишу

Апеляційний суд залишив Саїтову (на фото в центрі) запобіжний захід без змін
Фото: Masi Nayyem / Facebook

Підозрюваний у побитті депутата від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма Магомед-Саліх Саїтов залишиться під домашнім арештом, розповів брат парламентарія, юрист Масі Найєм.

Апеляційний суд міста Києва відхилив скаргу Київської міської прокуратури №10 на ухвалу про обрання запобіжного заходу учаснику бійки з народним депутатом від Блоку Петра Порошенка Мустафою Найємом Магомеду-Саліху Саїтову. Про це 5 червня у Facebook повідомив брат парламентарія, юрист Масі Найєм.

"Суд ухвалив рішення залишити без змін ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва, відповідно до якої підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною цілодобово покидати місце фактичного проживання до 30 червня 2018 року", – написав він.

Найєм повідомив, що під час засідання Саїтов сказав, що його відрахували з вишу, у якому він навчався.

"Щодо причин, із яких його було відраховано, у підозрюваного інформації немає", – розповів юрист.

Інцидент за участю нардепа Найєма стався увечері 30 квітня в центрі Києва. Депутат стверджує, що не поступився дорогою автомобілю, який порушував правила дорожнього руху, і викликав поліцію. Друзі водія побили політика. Найєму зламали щелепу і він три тижні лікувався в лікарні.

2 травня Шевченківський райсуд Києва призначив громадянину РФ Магомеду-Саліху Саїтову цілодобовий домашній арешт, а Ахмеду Саїтову та іншому учасникові бійки Умалу Тімербулатову – нічний домашній арешт. Як повідомили виданню "Кавказ.Реалии" у прес-службі МВС України, усі троє – чеченці за національністю, уродженці України.

За інформацією правоохоронців, четвертий учасник бійки – Магомет-Амін Саїтов – відразу після інциденту купив в інтернеті квиток на літак і вилетів із Києва до Баку. Удару Найєму в обличчя, за попередніми даними, завдав саме він. Саїтова затримували в Азербайджані, але пізніше відпустили під особисте зобов'язання. Генпрокуратура України звернулася до азербайджанських колег із проханням про екстрадицію підозрюваного.

П'ятого учасника конфлікту поліція оголосила в розшук.