В Одесі поліція затримала бригаду "швидкої", медики якої приїхали на виклик п'яними і не надали допомоги чоловікові, який помирав

Бригада "швидкої" не надала допомоги людині, що помирала
Фото: portal.lviv.ua

Поліція Одеської області відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство стосовно лікаря і фельдшера, які приїхали на виклик п'яними.

Увечері 16 січня в Одесі поліція затримала бригаду швидкої допомоги, медики якої приїхали на виклик п'яними і не надали допомоги чоловікові, що помирав, повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Одеській області у Facebook.

"До поліції надійшло повідомлення про те, що неподалік від залізничного вокзалу ходить роздягнений громадянин, який, за зовнішніми ознаками, має погане самопочуття. На вказане місце негайно прибули патрульні поліцейські. Чоловік поскаржився на стан здоров’я, і правоохоронці одразу ж викликали швидку допомогу. Його стан погіршився, і до приїзду медиків патрульні почали надавати йому першу медичну допомогу. Зусилля правоохоронців, спрямовані на врятування життя чоловіка, тривали майже годину. Проте за цей час лікарі так і не доїхали до місця події", – зазначили в поліції.

Повідомляють, що за 40 хвилин після виклику правоохоронці помітили "швидку", яка стояла на значній відстані від місця, де помирав чоловік. До медиків двічі підходили поліцейські і  вказували, куди саме треба їхати, акцентуючи на критичному стані хворого, розповіли в поліції. Незважаючи на це, "швидка" ще протягом приблизно 20 хвилин не рухалася з місця, ідеться в повідомленні.

"Уже після смерті чоловіка карета "швидкої" нарешті дісталася до місця події. Правоохоронці помітили, що медики перебувають у стані сп'яніння. На пропозицію патрульних пройти обстеження на алкоголь бригада "швидкої" відреагувала агресивно, штовхаючись та нецензурно висловлюючись у бік правоохоронців. У зв'язку з цим стосовно двох медпрацівників поліцейські застосували кайданки", – зазначили в поліції.

У прес-службі додали, що бригаду "швидкої" доправили в поліцію. Медичне обстеження підтвердило, що лікар і фельдшер були п'яними. Водій виявився тверезим.

Стосовно правопорушників склали протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство), ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) і ч. 1 ст. 179 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 139 (ненадання допомоги хворому медичним працівником) і ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.