В Одесі шестирічна дівчинка повідомила про замінування школи, щоб погратися з котом

Школярка хотіла погратися з котом
Фото: depositphotos.com
Із шестирічною школяркою, яка неправдиво повідомила в поліцію про замінування школи в Одесі, щоб швидше повернутися додому і погратися з котом, поспілкувалися співробітники ювенальної превенції: дитині пояснили наслідки її вчинку, поінформувала пресслужба поліції Одеської області.

Уранці 16 грудня поліція зафіксувала повідомлення про замінування школи в Суворовському районі Одеси, під час його перевірки евакуювали 440 осіб, поінформувала пресслужба поліції Одеської області.

Інформації про мінування не підтвердили.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу громадянам, знищення чи пошкодження об'єктів майна) і під час розслідування з'ясували, що на спецлінію "102" телефонувала шестирічна учениця першого класу цієї самої школи.

Вона пояснила свій вчинок тим, що хотіла швидше піти додому і погратися з котом, поінформувала пресслужба поліції до вечора того самого дня.

"З дівчинкою поспілкувалися співробітники ювенальної превенції. Вони пояснили дитині, що її необдуманий вчинок призвів до зриву навчального процесу в усій школі і змусив кілька екстрених служб займатися неіснуючою проблемою, коли, можливо, у той час хтось реально потребував їхньої допомоги. Поліцейські попросили дівчинку більше не викликати жартома ні поліцію, ні рятувальників, ні лікарів", – ідеться в релізі.

Згідно з повідомленням, стосовно батьків школярки склали адмінпротокол про неналежне виконання батьківських обов'язків (ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення).