В Одеській області підпалили церкву. Поліція підозрює 12-річного школяра

Підліток пояснив, що хотів підпалом церкви помстити однолітку за цькування, стверджують у поліції
У селі Іванчанка Одеської області ввечері 21 вересня спалахнула церква. Вогонь загасили місцеві жителі, ніхто не постраждав, але будівлю та майно церкви пошкодили, повідомили в поліції Одеської області.

"Поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом підпалу церкви в селі Іванчанка Болградського району. Подію кваліфікували за ознаками ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України", – ідеться в повідомленні.

Фото: od.npu.gov.ua

Слідство встановило, що до підпалу причетний 12-річний місцевий житель. Він зізнався у скоєному і пояснив, що так хотів помстити однокласнику, який постійно його цькував.

"Оскільки малолітній не досяг віку, із якого настає кримінальна відповідальність, буде складений протокол на його батьків, що вже потрапляли в поле зору поліції за невиконання обов'язків щодо виховання сина", – заявили в поліції.

Водночас наголошують, що правоохоронці продовжують розслідування, зокрема перевіряють інформацію про ймовірний булінг серед підлітків. "У разі підтвердження цього факту буде дана правова оцінка діям кожного його учасника", – пообіцяли в поліції.