В Одеській області посилять заходи безпеки у школах

Голова Одеської ОДА Максим Степанов закликав усі райони та міста області відповідально поставитися до питань безпеки
Фото: oda.odessa.gov.ua

Заходи безпеки посилили через масове отруєння школярів невідомою речовиною у трьох містах України.

В Одеській області посилять охорону на території шкіл. Таке рішення ухвалили 23 травня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації, повідомляють на сайті відомства.

Посилення заходів безпеки пов'язане з масовими отруєннями школярів невідомою речовиною у Черкасах, Харкові та Миколаєві.

"Головне завдання сьогодні – унеможливити повторення таких ситуацій в Одеській області. Уже завтра тисячі наших дітей складатимуть ЗНО з української мови та літератури, далі – останні дзвоники, випускні вечори. Закликаю всі райони та міста максимально відповідально поставитися до питань безпеки. На всіх масових заходах буде забезпечено присутність правоохоронців", – сказав під час засідання голова Одеської ОДА Максим Степанов.

Комісія також рекомендувала обмежити доступ на територію навчальних закладів особам, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі.

8 травня у Черкасах під час ранкової лінійки у школі №8 учні почали непритомніти. По допомогу до лікарів звернулося 94 дитини. 57 людей госпіталізували, четверо з них – працівники школи. 21 травня у миколаївській школі №6 розпорошили невідому речовину, постраждала 41 дитина. 22 травня унаслідок отруєння у харківській школі №3 постраждало 38 дітей, 27 із них потрапили до лікарні. За попередньою інформацією, у харківській школі теж розпилили газ, але точних причин отруєння правоохоронці поки не повідомили.

Міністерство освіти і науки України рекомендувало українським навчальним закладам посилити заходи безпеки у зв'язку з випадками отруєння.

Представник президента в парламенті, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко закликала Кабінет Міністрів України розробити систему заходів реагування на такі загрози.

23 травня перший заступник міністра освіти і науки Павло Ковтунець заявив, що шкільних лінійок в Україні скасовувати не будуть.