В Україні почастішали випадки пожеж і вибухів у будинках, лише протягом доби загинуло дев'ятеро осіб – ДСНС

Рятувальники в Україні зараз гасять десятки пожеж на день
Фото: depositphotos.com
Через вимкнення світла в Україні люди стали частіше використовувати несертифіковану продукцію для обігріву і приготування їжі, порушуючи правила пожежної безпеки. Про це повідомила 30 листопада Держслужба з надзвичайних ситуацій.

"Життя без світла спровокувало сумну статистику пожеж. Генератори на балконах, газові балони у квартирах, запалені свічки… Через порушення правил пожежної безпеки, використання несертифікованої продукції для обігріву та приготування їжі почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках", – ідеться в повідомленні.

За даними ДСНС, лише минулої доби в Україні сталася 131 пожежа, з них 106 – у житловому секторі. Загинуло дев'ятеро людей, постраждало – восьмеро.

"Дорогі українці, укотре закликаємо неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення. Обов'язково роз'яснюйте дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Бережіть своє життя та майно!" – закликали рятувальники.

Протягом доби 27 листопада в Україні загинуло через такі пожежі 11 людей, 28-го – 13, повідомляла ДСНС. Рятувальники опублікували правила пічного опалення, яких треба дотримуватися.

Контекст:

За інформацією міністра оборони України Олексія Резнікова станом на 28 листопада, РФ від початку вторгнення завдала по Україні понад 16 тис. ракетних ударів, водночас 97% об'єктів, які стали ціллю ударів Росії, – цивільні.

Від початку жовтня Росія веде масові обстріли критичної інфраструктури. В Україні ввели стабілізаційні та аварійні вимкнення електрики.

Унаслідок ракетної атаки РФ 23 листопада українська енергосистема увійшла у блекаут, її поступово відновлюють, повідомляли в Міненерго. Через пошкодження об'єктів енергосистеми чотири українські АЕС було від'єднано від мережі, проблеми з електро-, водо- та теплопостачанням фіксували по всій країні.