Вибух і вбивство у п'ятиповерхівці під Києвом. Підозрюваний визнав свою провину і розповів, як організував підпал

Підозрюваний заявив, що скоїв убивство у стані афекту
Фото: Андрій Нєбитов / Facebook
Підозрюваний у вбивстві чоловік зізнався, що підпалив тіло і квартиру в Білогородці Київської області, щоб приховати сліди злочину. Він уже дав свідчення поліції, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов у Facebook.

"Скоїв убивство у стані афекту. Приховати сліди злочину вирішив шляхом підпалу квартири і самого тіла за допомогою бензину. У злочині розкаююсь", – сказав затриманий.

Підозрюваний – місцевий житель 1978 року народження, раніше був моряком далекого плавання. Він жив у тому самому будинку, де стався вибух. За даними поліції, чоловік здавав загиблому гараж, і через це вони постійно сварилися. Останній п'яний конфлікт 20 червня закінчився вбивством.

"Після цього він розробив план, як зробити алібі, і 21 червня за допомогою запальної суміші і пороху, який зберігався у квартирі загиблого, оскільки він був мисливцем і сам робив патрони для зброї, організував вибух і підпал", – розповів поліцейський.

Підозрюваний погодився співпрацювати зі слідством. Зараз вирішують питання про тримання його під вартою.

Контекст:

21 червня в селі Білогородка під Києвом стався вибух у п'ятиповерхівці. Пожежу гасили шість годин, вигоріло кілька квартир. В одній із квартир рятувальники виявили тіло загиблого. Загалом постраждало дев'ятеро осіб, троє з них потрапили до лікарні.

22 червня начальник поліції Київської області заявив, що 47-річний чоловік загинув не у вогні, а внаслідок вбивства. "Вихідцю з Кременчука перерізали горло, нанесли три удари ножем у груди, а також вирізали серце і частину легенів", – написав Нєбитов.

Поліцейські затримали людину, яка "обґрунтовано підозрюють у скоєнні цього вбивства". Це моряк 1978 року народження, який мешкає неподалік від місця скоєння злочину і має сім'ю в окупованому Севастополі.

Затриманого вже повідомили про підозру в умисному знищенні майна особливо небезпечним способом і вбивстві з особливою жорстокістю. За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, підозрюваному загрожує довічне ув'язнення.