Волинську облраду обшукали у справі про незаконний видобуток бурштину

У будівлю Волинської облради за рішенням суду в Києві приходили представники ГПУ
Фото: wikipedia.org

Слідчі Генеральної прокуратури України за рішенням Печерського районного суду міста Києва обшукали комунальне підприємство "Волиньприродресурс", розташоване в будівлі Волинської обласної ради.

Сьогодні до Волинської обласної ради прийшли співробітники Генеральної прокуратури України, щоб забрати всю документацію, пов'язану з ліцензією комунального підприємства "Волиньприродресурс" на видобуток бурштину. Про це написав у Facebook голова облради Ігор Палиця.

Дії ГПУ він розкритикував.

"Генпрокуратура, яка не спромоглася конфіскувати статки Януковича, Арбузова, Клименка та інших зрадників, прийшла захистити чиїсь інтереси і не дати наповнити обласний бюджет! Генпрокуратура, яка не спромоглася посадити чиновників, які розкрадають державний бюджет і кришують торгівлю та контрабанду з терористами, вирішила налякати людей, щоб вони навіть не думали зазіхати на виведення чорного бізнесу в легальну площину", – заявив голова облради.

Він зазначив, що "як би і хто не заважав", до кінця року волинський бюджет обов'язково отримає "мінімум мільярд гривень" від видобутку бурштину.

Палиця також опублікував копію рішення Печерського райсуду Києва, який 10 лютого задовольнив клопотання ГПУ про вилучення документації КП "Волиньприродресурс". У рішенні зазначено, що обшук дозволений у нежитлових приміщеннях у Луцьку за адресою Київський майдан, 9. За тією ж адресою мыститься і Волинська облрада.

В Україні останні кілька років обговорюється неефективність боротьби з контрабандою за кількома напрямами, зокрема вивезення з країни бурштину, видобутого браконьєрськими методами.