Від початку липня в Україні потонуло понад 300 осіб – ДСНС

Одна з причин нещасних випадків на воді – купання в необладнаних місцях, кажуть у ДСНС
Фото: pixabay.com
Від початку року на українських водоймах потонуло 859 осіб. Про це 24 липня повідомив пресцентр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Від початку липня потонуло 310 українців, серед них майже 40 дітей.

"Страшна статистика, яка, на жаль, не зупиняє людей і не змушує переглянути своє ставлення до заходів безпеки. Попри постійні застереження співробітників Служби порятунку, люди ігнорують найелементарніші правила поведінки на воді", – заявили у ДСНС.

Найпоширеніші причини нещасних випадків на воді пов'язані з купанням у необладнаних місцях, купанням у нетверезому стані та купанням дітей без нагляду.

23 липня на ставку в селі Лозувата Вінницького району рятувальники дістали з води тіло чоловіка 1962 року. Ще один інцидент стався у Київській області, потонув чоловік 1988 року народження.

"Дивом удалося уникнути біди у Запорізькій області. Там за добу 23 липня рятувальників тричі залучали для надання допомоги відпочивальникам на Азовському морі, яких віднесло від берега на плавзасобах. Ідеться про катамарани та надувні матраци", – зазначили в релізі.

Контекст:

За даними ДСНС, у червні в українських водоймах загинула 201 людина, з них 35 – діти. Усього від початку року на водоймах країни потонуло 533 людини, з них 54 діти.

3 липня рятувальники закликали українців "схаменутися і вмикати мозок".