З початку року піротехніки знищили майже 46 тис. снарядів – ДСНС України

Упродовж минулої доби піротехніки виявили майже тисячу боєприпасів
Фото: dsns.gov.ua
Піротехнічні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій України протягом минулої доби, 26 липня, виявили 929 боєприпасів. Про це повідомив пресцентр ДСНС.

Загалом від початку року піротехнічні підрозділи вилучили та знищили 45 940 вибухонебезпечних предметів, зокрема 380 авіаційних бомб.

26 липня в Житомирській області знищили 29 боєприпасів часів минулих воєн, їх виявили в селі Краснобірка шукачі брухту.

"Фахівці ДСНС ідентифікували їх як 21 артилерійський снаряд калібром 45 мм, чотири артснаряди калібром 50 мм та ще чотири артснаряди калібром 76 мм", – повідомили в релізі.

Цього самого дня в Івано-Франківській області під час прибирання території в селі Раківчик виявили та знищили 27 боєприпасів – мінометні міни та ручну гранату РГ-42 часів Другої світової війни.

У Миколаївській області цього тижня знищили 405 артснарядів калібром 45 мм, їх виявили під час технічного обстеження території в Первомайському районі.

"Тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької і Луганської областей. За минулу добу підрозділами ДСНС на території Донецької області виявлено та вилучено 43 небезпечні предмети та обстежено на їхню наявність 1,35 га території", – повідомили рятувальники.

Піротехніки в Луганській області обстежили 8,2 га території області, виявили 31 вибухонебезпечний предмет: 25 артилерійських снарядів, три мінометні міни та три гранати.