Загибель курсантів ДСНС у Харківській області. Поліція повідомила, який снаряд вибухнув у навчальному центрі

Поліція з'ясовує, як снаряд до САУ опинився на другому поверсі навчального корпусу
Фото: Сергій Болвінов / Facebook
Двоє курсантів Національного університету цивільного захисту України загинули внаслідок вибуху снаряда до самохідної установки "Піон" у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування в Харківській області.

Про це керівник слідчого управління Головного управління Національної поліції у Харківській області Сергій Болвінов повідомив у Facebook.

Він розповів, що вибух стався в навчальному корпусі.

"Наші слідчі, криміналісти та вибухотехніки вже працювали на місці події, зібрали речові докази, зокрема уламки – попередньо вибухнув артснаряд до САУ "Піон". Слідчі продовжують допити свідків і відповідально збирають докази та всю інформацію щодо цієї події. Встановлюють, звідки на другому поверсі навчальної будівлі взявся бойовий снаряд, та осіб причетних до цієї трагедії", – написав Болвінов.

За його словами, у справі призначили необхідні експертизи.

"Слідчі працюють і над рештою питань у цій справі, ретельно аналізуючи кожну деталь", – додав поліцейський.

Контекст:

Вибух у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування в Харківській області пролунав 31 травня. Двоє курсантів загинули, ще одного травмовано. Спочатку в центрі не повідомляли, що йдеться про курсантів, яких у релізі про загиблих назвали співробітниками ДСНС. За даними ЗМІ, курсанти розбирали снаряд за наказом начальника кафедри і боєприпас здетонував.