Зеленський про пожежу в інфекційній лікарні Запоріжжя: Держава виправлятиме ситуацію, щоб запобігти подібному в майбутньому

Зеленський: Найстрашніше, що ця трагедія сталася в лікарні, у місці, де людям дарують здоров'я
Фото: Офіс Президента України / Facebook

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття всім, хто втратив своїх близьких і рідних через пожежу в інфекційній лікарні Запоріжжя.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи масштабну пожежу в обласній інфекційній лікарні Запоріжжя, заявив, що держава докладе зусиль, щоб запобігти таким подіям у майбутньому. Про це у Facebook повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський висловив співчуття всім, хто втратив своїх близьких і рідних.

"Найстрашніше, що ця трагедія сталася в лікарні, у місці, де людям дарують здоров'я. Тепер же троє пацієнтів і молода лікарка там загинули. Є постраждалі. Мої щирі співчуття. Держава виправлятиме цю ситуацію, щоб запобігти подібному в майбутньому", – підкреслив глава держави.

В обласній інфекційній лікарні в Запоріжжі в ніч на 4 лютого сталася пожежа. Для вивчення причин пожежі створено комісію, повідомили в облдержадміністрації.

У зв'язку з пожежею вже відкрито провадження. Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що троє з чотирьох загиблих були під'єднані до апарата ШВЛ, а четверта жертва – 26-річний анестезіолог.

До Запоріжжя терміново вирушив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

5 лютого в Запорізькій області оголошено днем жалоби.