Жителя Тернополя, який поранив двох дітей, засудили до семи років в'язниці за стрілянину із дробовика по школярах

Устинов наполягав на тому, що інцидент стався випадково
Фото: Тернопільська обласна прокуратура / Telegram
Тернопільський міськрайонний суд 15 червня призначив сім років в'язниці 42-річному Валерієві Устинову, який у січні 2021 року стріляв із рушниці у вікно й поранив двох школярів. Про це повідомила Тернопільська обласна прокуратура.

Суддя визнав його винним у порушенні двох статей Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 121 (навмисне тяжке ушкодження). Вирок ще не набув чинності – Устинов може подати апеляцію.

Устинов у суді частково визнав провину, але намагався довести, що інцидент трапився випадково – дробовик нібито вистрелив, коли він його чистив, повідомило видання Zahid.net. Проте слідство встановило, що він стріляв у дітей навмисно.

Контекст:

У Тернополі 21 січня 2021 року під час катання на санчатах на спортивному майданчику біля школи №26 постраждали двоє школярів – 11-річний Максим Капустяник, у якого нарахували 42 поранення від частинок дробу, та восьмирічний Максим Дубовик, який дістав поранення щоки.

Поліція з'ясувала, що у дітей стріляли з мисливської гладкоствольної зброї із сусіднього будинку. Було встановлено траєкторію пострілу та вікно, з якого стріляли. У цій квартирі правоохоронці виявили рушницю, яка "стріляє відповідними гладкоствольними мисливськими дробовими набоями". У поліції пояснили, що дробинки від таких набоїв розлітаються на дуже велику відстань, їх у набої може бути понад 100.