Зловмисники хотіли викрасти дочку блогерки Олени Лоран із метою викупу, правоохоронці інсценували викрадення

Підозрюваних затримали
Фото: npu.gov.ua

Поліцейські в Київській області затримали зловмисників, які хотіли викрасти дочку блогерки і телеведучої Олени Лоран, щоб отримати $200 тис.

У Київській області правоохоронці запобігли викраденню малолітньої дитини – дочки блогерки і телеведучої – із метою викупу. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Поліцейським надійшла інформація, що невідомі планують викрасти малолітню дитину з метою одержання викупу і підшукують для цього виконавця. Окрім того, вони планували скоїти розбійний напад на конвертаційний центр.

Було відкрито два кримінальні провадження за статтями Кримінального кодексу України "підготовка до викрадення людини" і "підготовка до розбійного нападу".

У результаті оперативно-розшукових та слідчих дій правоохоронці встановили зловмисників. З'ясували, що вони збиралися викрасти дочку блогерки, а потім отримати за її повернення викуп у розмірі $200 тис.

За даними поліції, зловмисники ретельно готувалися до скоєння злочину, наприклад, орендували будинок, у якому планували утримувати дитину.

Щоб запобігти викраденню, правоохоронці повідомили батьків про злочинні наміри та інсценували викрадення. Членів угруповання затримали в селі Білогородка Київської області під час отримання коштів.

Поліція проводила обшуки за місцем проживання фігурантів. Затриманим готують повідомлення про підозру й обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У своєму Instagram блогерка Олена Лоран підтвердила, що йдеться про намір викрасти її дочку Габріелу.