Суд над Януковичем. Адвокат Горошинський попросив про перенесення засідання через госпіталізацію підзахисного

Горошинський клопотав про перенесення слухання
Фото: censor.net.ua (архів)

За словами адвоката Олександра Горошинського, екс-президент Віктор Янукович перебуває у лікарні з травмами хребта і суглоба і зможе брати участь у засіданні суду про держзраду за три-чотири тижні.

Екс-президент України Віктор Янукович після травм не може пересуватися самостійно, а тому не має можливості взяти участь у судовому процесі про держзраду. Про це заявив адвокат Олександр Горошинський в Оболонському районному суді Києва, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Захисник стверджує, що у Януковича є всі необхідні документи, які підтверджують його стан. Лікування може тривати приблизно три-чотири тижні. Адвокат звернувся до суду з клопотанням перенести засідання, де мали заслухати останнє слово Януковича.

Горошинський також клопотав про надсилання запиту в лікарню, де перебуває екс-президент, для встановлення діагнозу і строків лікування.

В Оболонському суді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Януковича в держзраді. Йому інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни), ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків).

Екс-президент не бере участі в процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Обвинувачення попросило суд визнати Януковича винним і засудити до 15 років позбавлення волі.

19 листопада суд мав намір заслухати останнє слово Януковича.

18 листопада адвокати заявили, що екс-президент дістав серйозні травми. "Я підтверджую, що Віктора Федоровича госпіталізували. Попередньо, що мені відомо, у нього травма хребта і суглоба, діагноз треба ще уточнювати", – сказав Горошинський.