Суд залишив на посаді підозрюваного у злочинах проти Майдану співробітника Нацполіції Бабича

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні сталися масові протести, які привели до зміни влади
Фото: EPA

Апеляційний суд Києва відмовив обвинуваченню у клопотанні і залишив на посаді начальника департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігоря Бабича.

Суд залишив на посаді начальника департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігоря Бабича, якого підозрюють у причетності до постачання спецзасобів із Росії для придушення протестів на Майдані. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила адвокат Євгенія Закревська.

"Прокуратурі відмовили у задоволенні апеляції. Бабич лишається на посаді", – написала вона.

У коментарі "Громадському" Закревська повідомила, що Апеляційний суд Києва відмовив прокуратурі, яка оскаржувала рішення Печерського суду не усувати Бабича з посади.

2 жовтня Бабичу, який зараз очолює департамент превентивної діяльності Нацполіції, і його заступнику Анатолію Серединському Печерський суд не зміг обрати запобіжний захід. Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич заявив, що готовий узяти їх на поруки.

5 жовтня Бабичу і Серединському як запобіжний захід суд призначив нічний домашній арешт.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні сталися масові протести, які привели до зміни влади. У цей час мітингувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). Колишній генпрокурор Віталій Ярема заявляв, що лише з 18-го до 20 лютого 2014 року було вбито 77 протестувальників, приблизно 700 осіб дістало поранення.