Біля приміщення магазину "Емпоріум" у Києві проходить протестна акція через те, що з фасаду стерли графіті часів Євромайдану. Трансляція

На вікнах магазину з'явилися написи
Фото: Національний корпус / Facebook

Із фасаду магазину "Емпоріум" на вулиці Грушевського в Києві стерли графіті із зображеннями українських письменників Тараса Шевченка, Івана Франка й Лесі Українки, які з'явилися під час Революції гідності, у зв'язку з цим біля будівлі зібралися активісти. Вони розбили двері магазину, розмалювали вікна, закидали будівлю яйцями й підпалили автомобільні шини. До "Емпоріуму" приїхали поліцейські, пожежники та швидка допомога. Трансляцію акції журналіст ТСН Іван Гребенюк веде у Facebook.

На фасаді магазину "Емпоріум" у Києві під час Революції гідності з'явилися графіті із зображеннями українських письменників Тараса Шевченка, Івана Франка й Лесі Українки. Учора журналістка Тетяна Висоцька повідомила, що їх стерли.

Господар магазину Ігор Доценко назвав графіті "революційним трафаретним "живописом" і заявив, що "не треба підносити трафаретне мистецтво до рангу творів".

Керівник українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович повідомив, що інститут готує звернення в поліцію й Генпрокуратуру України.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які привели до зміни влади. У цей час мітингувальникам протистояли правоохоронні органи й найняті владою озброєні бандити (тітушки). Екс-генпрокурор Віталій Ярема заявляв, що лише з 18-го до 20 лютого 2014 року було вбито 77 протестувальників, приблизно 700 осіб дістало поранення.