Директора музею Революції гідності викликали на допит

Пошивайло: У Нацполіції було чимало роз'яснювальних запитань
Фото: Ruslan Koshovenko / Facebook

Директор музею Революції гідності Ігор Пошивайло заявив, що його викликали на допит на 15.00 27 листопада.

Директора музею Революції гідності Ігоря Пошивайла викликали на допит у Національну поліцію. Про це 26 листопада він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Забрав вилучений слідчими при обшуку зовнішній диск, відповів на два інформаційні запити. У Нацполіції було ще чимало роз'яснювальних запитань. Запропонував відразу викликати на допит і пояснити під протокол", – заявив Пошивайло.

У тексті документа повідомляють, що його викликали на 15.00 27 листопада.

19 листопада 2020 року в музеї Революції гідності відбулися обшуки.

У поліції розповіли, що їх проводили в межах розслідування справи про зловживання службовим становищем під час використання бюджетних коштів у розмірі понад 100 млн грн. За даними слідства, наприкінці 2018 року музей уклав договір генпідряду на виконання будівельних робіт із приватним підприємством і переказав на його рахунок аванс у розмірі понад 111 млн грн. Наразі робіт на зазначеному об'єкті не виконують. Згідно з актом ревізії, на казначейському рахунку підрядника залишок коштів щодо об'єкта станом на березень 2020 року становив 9,8 млн грн.

Пошивайло назвав слідчі дії в установі "політичним замовленням".

Музей Революції гідності присвячений подіям кінця 2013 року – початку 2014 року, коли в Україні відбулися масові протести, які привели до зміни влади – президент Віктор Янукович утік до Росії. Протягом усього конфлікту протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). За даними прокуратури, унаслідок протистояння постраждало понад 2,2 тис. осіб. Загинуло 80 протестувальників і 13 правоохоронців.