Трюдо заявив, що Канада завжди буде підтримувати народ України

Трюдо: П'ять років тому в Україні було вбито хоробрих мітингувальників Євромайдану
Фото: EPA

Мітингувальники Євромайдану прагнули до світлішого майбутнього для своєї країни, заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо вшанував пам'ять Небесної сотні і заявив, що його країна завжди буде підтримувати народ України.

"П'ять років тому в Україні було вбито хоробрих мітингувальників Євромайдану, які прагнули до світлішого майбутнього для своєї країни. Сьогодні ми пам'ятаємо Небесну сотню і вшановуємо жертви, які вона зробила, прагнучи до демократії", – написав він у Twitter 21 лютого.

21 листопада 2013 року в Києві через відмову уряду підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом розпочався мітинг на Майдані, який переріс у масові протести по всій країні. Мітингувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки).

За даними ГПУ, у січні – лютому 2014 року в Києві загинуло 78 мітингувальників, понад 200 осіб дістало вогнепальні поранення, ще приблизно 1000 протестувальників – інші тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. 20 лютого 2018 року президент України Петро Порошенко говорив, що під час трагічних подій на Майдані 18–20 лютого 2014 року Україна втратила 107 своїх найкращих громадян.

Загиблих українців стали називати героями Небесної сотні.