55 ракет за ніч, удар по енергетиці, поранені діти. Російські обстріли за добу

Окупанти завдали п'ятого масованого ракетно-дронового удару по об'єктах енергетики протягом весни
Фото: ДСНС України / Telegram

Минулої доби російські війська обстріляли територію 17 областей України. Про це повідомив уранці 8 травня Military Media Center при Міноборони України.

"Загалом з різних видів озброєння міномети, танки, ствольна артилерія, РСЗВ, зенітні ракетні комплекси, оперативно-тактичні ракетні комплекси, БПЛА й тактична авіація були атаковані 93 населені пункти й 189 об'єктів інфраструктури. Є загиблі й поранені серед цивільних", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, уночі 8 травня окупанти завдали масованого ракетного удару по об'єктах цивільної й енергетичної інфраструктури. Ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет і 21 Shahed. Українська ППО знищила 59 повітряних цілей: 39 ракет і 20 дронів, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

За даними Міненерго, ворог атакував енергетику в Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. В "Укренерго" зазначили, що це вже п'ятий масований ракетно-дроновий удар по об'єктах енергетики починаючи з 22 березня. Увечері можливі вимкнення світла по всій Україні.

За інформацією МВС, постраждало двоє людей в Київській області й одна (восьмирічна дитина) – у Кіровоградській.

У Нікопольському районі Дніпропетровської області, за даними ОВА, за день – шестеро поранених: 91-річна й 50-річна жінки, чоловіки віком 37, 40 і 51 рік, а також шестирічна дівчинка.

Увечері російська армія влучила ударним дроном по Зеленодольській громаді Криворізького району, осколкове поранення дістав 42-річний чоловік.

Уночі ворог атакував область ударними дронами й різними видами ракет, сили ППО збили над регіоном чотири ракети й п'ять Shahed.

Протягом доби під вогнем із різних видів зброї було 11 населених пунктів Запорізької області. Через авіаудар, за даними ОВА, є поранений у Запорізькому районі.

Унаслідок ракетної атаки на Запоріжжю пошкоджено об'єкти в чотирьох районах міста, зокрема 15 житлових будинків і три навчальні заклади, але люди не постраждали, повідомили в ОВА. У ДСНС уточнили, що ворог завдав ударів по об'єктах критичної й цивільної інфраструктури, по одній з пожежних частин, міському електротранспорту, парку.

У Херсонській області протягом доби під обстрілами були Херсон і ще 13 населених пунктів, зазначили в ОВА. Унаслідок обстрілів пошкоджено багатоповерхівку й 91 приватний будинок, були влучання в адмінбудівлі, навчальний заклад, газогін, а також у сільгосптехніку, автобус і приватні автомобілі.

Цієї ночі окупанти обстріляли Білозерку, у власному будинку загинула 64-річна жінка. У тяжкому стані до лікарні доправили 40-річного чоловіка. Він дістав вибухову травму, поранення обличчя й руки. Також у лікарні 65-річна постраждала, у якої діагностували контузію й вибухову травму.

Також ворог упродовж минулої доби обстрілював Донецьку, Луганську, Харківську, Полтавську, Івано-Франківську, Вінницьку, Одеську, Черкаську, Миколаївську, Сумську й Чернігівську області. Про загиблих чи постраждалих мирних жителів у цих регіонах місцева влада не повідомляла.