Армія РФ просунулася на північному сході Харківської області – британська розвідка

Імовірно, окупанти відсунули сили оборони України від Гродівки на схід від Покровська
Фото: 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського / Facebook

Армія країни-агресора Росії змогла захопити нову територію на північному сході Харківської області. Такого висновку 23 вересня дійшло міністерство оборони Великобританії на підставі даних військової розвідки.

За його даними, окупанти просунулися на захід від села Піщане і зайняли виступ за 3,5 км від річки Оскіл.

"Імовірно, російські війська прагнуть досягти східного берега річки Оскіл, щоб використовувати його як природний оборонний бар'єр і створити умови для майбутніх операцій", – пишуть британські військові в Х.

Основні зусилля російських військ, на думку міноборони, як і раніше, зосереджені на Покровську Донецької області. Найімовірніше, армії РФ вдалося відсунути сили оборони України від Гродівки на схід від Покровська і пройти Українськ на південь від міста. Зараз окупанти перебувають приблизно за 8 км від Покровська, ідеться в пості.

Контекст:

Після того як новий наступ росіян на Харків навесні провалився, вони змінили головну мету у війні проти України – Покровськ для окупантів тепер є пріоритетом, зазначав президент України Володимир Зеленський.

Влада неодноразово закликала евакуюватися жителів населених пунктів на покровському напрямку й попереджала, що російські окупанти вже близько. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 29 серпня розповів, що ворог на покровському напрямку кидає в бій усе, що може рухатися й наступати.

Місцевий сайт "06239" повідомляв, що 12 вересня російські військові зруйнували міст між Покровськом і Мирноградом.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом 22 вересня сили оборони України відбили 35 російських атак на покровському напрямку.