Балістичний удар по півдню, пожежі в Миколаївській і Харківській областях, шість поранених у Торецьку. Зведення російських обстрілів за добу

Окупанти не припиняють обстріли українських міст і сіл
Фото: Вадим Філашкін / Голова Донецької ОДА, начальник ОВА / Telegram

Протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 10 областей України. Про це повідомив зранку 26 серпня Military Media Center при Міноборони України. 

"Загалом із різних видів озброєння – міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, ЗРК, тактична авіація – були атаковані 82 населені пункти й 150 об’єктів інфраструктури. Є загиблі й поранені серед цивільних", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, уночі ворог завдав ракетного удару по південних регіонах, повідомили сили оборони півдня.

Першого удару окупанти завдали з літаків тактичної авіації керованою авіаційною ракетою по Миколаївській області. Унаслідок влучання зайнялася суха трава на відкритій місцевості. Пожежу оперативно ліквідували, люди не постраждали.

Другого удару серед ночі ворог завдав балістичною ракетою по цивільній інфраструктурі Одеської області. У промисловому секторі пошкоджено адміністративну будівлю. Люди не постраждали.

У Харківській області внаслідок обстрілів, зокрема, керованими авіабомбами, також почалися пожежі – у Куп'янську й Боровій, зазначили в ОВА. Також окупанти скинули КАБ на Харків, а ракетами С-300 пошкодили освітній заклад в Одноробівці.

У селі Бобрівка внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено три будинки, постраждало чотири людини.

У Херсонській області за добу дві людини дістали поранення, повідомили в ОВА. 

Російські військові поцілили в житлові квартали населених пунктів області, включно з Херсоном. Пошкоджено три багатоповерхівки й сім приватних будинків, були влучання в навчальні заклади й дитячий садок. 

У Донецькій області, за даними ОВА, за добу загинув один мирний житель – у Золотій Ниві. Ще 11 жителів регіону було поранено.

Зокрема, серйозних обстрілів зазнав Торецьк – там шість людей поранено, пошкоджено вісім багатоповерхівок, п'ять адмінбудівель та інфраструктурний об'єкт. Також є поранені й руйнування в Нью-Йорку, Північному, Кураховому, Комарі.

Удосвіта росіяни скинули керовану авіабомбу на Селидове – пошкоджено 37 приватних будинків, шість п'ятиповерхівок і адмінбудівлю. У Ямполі зруйновано п'ять будинків, у Предтечиному – три, у Часовоярській громаді – сім приватних будинків, дві промислові будівлі, інфраструктурний об'єкт і адмінбудівлю.

Також окупанти атакували Луганську, Сумську, Чернігівську, Запорізьку, Дніпропетровську області. Про загиблих чи постраждалих там влада не повідомляла.