Бійці ССО показали, "куди на Курщині зникають понтони росіян". Відео

Українські військові використовують HIMARS для ударів по Курській області
Фото: EPA (архів)

Бійці Сил спеціальних операцій ЗСУ навели вогонь систем HIMARS на мости й понтони росіян у Курській області РФ. Про це повідомили 21 серпня на сторінці ССО в Telegram. 

"Куди на Курщині "зникають" понтони росіян?" – риторично запитують у пості.

На опублікованому відео зафіксовано роботу воїнів ССО в Курській області. Оператори дронів ССО вразили ворожу інженерну техніку.

Також оператори ССО за допомогою безпілотників виявили мости й понтонні переправи ворога в регіоні й скорегували удари реактивних систем залпового вогню HIMARS по них. 

Окрім того, воїни ССО спільно з іншими підрозділами сил оборони України уразили і знищили скупчення техніки, польовий склад боєкомплекту й паливно-мастильних матеріалів, комплекс РЕБ, 152-мм гармату Д-20, ідеться в повідомленні.

Контекст:

У прикордонному Глушковському районі Курської області було три мости через річку Сейм – у Глушково, Званному й Карижі, вони були основним шляхом доправлення боєкомплекту й продовольства для російського військового угруповання в цьому районі, писав Telegram-канал "Агентство. Новости".

16 серпня знищили перший міст у Глушковському районі, 18-го – другий. 19 серпня російські Telegram-канали повідомили про знищення й третього мосту.

Після цього російські військові збудували дві понтонні переправи через річку Сейм замість знищених стаціонарних мостів, писало "Радио Свобода". Утім, згідно із супутниковими знімками, зробленими 19 серпня, одну з них уже теж знищили. Після удару, за даними "Радио Свобода", армія РФ перенесла понтонний міст на 500 м вище за течією.