Бронетранспортери, автозаправники, тягачі. Міноборони повідомило про повернення ЗСУ тисяч одиниць техніки

Міноборони повідомило про передання ЗСУ "надлишкового майна"
Фото: depositphotos.com

Міністерство оборони України повернуло Збройним силам кілька тисяч одиниць техніки в межах оптимізації ресурсів. Про це пресслужба відомства повідомила 6 липня в Telegram.

Згідно з релізом, управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна організувало повернення 1,5 тис. одиниць озброєння і військової техніки та понад 2 тис. найменувань військово-технічного майна.

Це, зокрема, транспортні засоби – багатоцільові легкі броньовані тягачі (МТЛБ), автозаправники, вантажівки, танкоремонтні майстерні, танкові тягачі, броньовані ремонтно-евакуаційні машини, – а також обладнання для ремонту, засоби зв'язку.

Заступник міністра оборони Юрій Джигир зазначив, що йдеться про "надлишкове майно". Його повернення у стрій дасть змогу оптимізувати витрати і швидко забезпечити війська потрібними ресурсами, додав Джигир. 

Контекст:

Надлишкове військове майно, як указано в положенні про інвентаризацію майна в ЗСУ, це: 1) майно, яке зберігають на складах, базах і в арсеналах і "в якому немає потреби для комплектування військових частин, згідно із затвердженими нормами, як у мирний час, так і в особливий період"; 2) майно, яке є на обліку у військових частинах понад установлені норми забезпечення; 3) застаріле військове майно (із відпрацьованим ресурсом або з перевищеним строком зберігання), яке підпадає під списання.