Через масований обстріл РФ "Укренерго" вводить екстрені вимкнення світла. У Києві перебої з електрикою й водою

Планові графіки скасовують, попередили енергетики
Фото: Група ДТЕК / Facebook

26 серпня "Укренерго" розпорядилося запровадити екстрені вимкнення світла. Про це повідомили у ДТЕК.

"Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень графіки, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, не діють", – попередили в енергетичній компанії.

За словами міського голови Віталія Кличка, після ранкового повітряного нальоту Росії на Україну в кількох районах столиці перебої з енергопостачанням. Він також попередив про проблеми з водою.

"Київводоканал" поінформував, що водопостачання немає в Шевченківському, Святошинському, Солом'янському й Голосіївському районах столиці.

Через російську ракетну атаку в Житомирі й вимкнення світла зупинено водопостачання міста, розповіли в "Житомирводоканалі".

О 9.38 "Укрзалізниця" попередила про те, що немає світла внаслідок атаки РФ на кількох своїх об'єктах у різних регіонах України.

 

Контекст:

За даними сервісу alerts.in.ua станом на 9.50, повітряну тривогу оголосили по всій країні. Повітряні сили Збройних сил України попереджали про зліт 11 бортів російської бойової авіації.

Прильоти зафіксовано в Харкові, Полтавській області, Луцьку та інших регіонах. У Запоріжжі перекрито рух греблею ДніпроГЕС.