Даних про ураження Україною арсеналу Котлубань у РФ не підтвердили – ЗМІ

Пожежа сталася поряд із військовим складом
Фото: bloknot-volgograd.ru

Військовий арсенал Котлубань у Волгоградській області Росії не пошкоджено внаслідок атаки українських безпілотників 29 вересня. Такого висновку дійшла російська служба "Радио Свобода", аналізуючи супутникові знімки.

За її даними, після обстрілу виникла пожежа поряд з арсеналом головного ракетно-артилерійського управління, але на територію складу боєприпасів вогонь не поширився.

29 вересня Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що Сили безпілотних систем у взаємодії із підрозділами Сил спеціальних операцій ЗСУ, Головного управління розвідки Міноборони та Служби безпеки України атакували дронами військові цілі на території області.

У ГШ розповіли, що уразили арсенал зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських окупантів біля селища Котлубань Волгоградської області, там виникла пожежа й почалася детонація боєприпасів. За даними Генштабу, напередодні удару до арсеналу прибув ешелон з іранськими ракетами.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки та завдання ударів по ворогові. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і закуплені на Заході та передані західними партнерами.

У ніч на 18 вересня склад у російському Торопці атакували безпілотники. Там росіяни зберігали ракети, зокрема балістичні північнокорейські KN-23, заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко. За даними розвідцентру сил оборони Естонії, унаслідок атаки "вибухнуло 30 тис. тонн боєприпасів, тобто 750 тис. снарядів".