"Детонація триває досі". Склад боєприпасів у російському Солдатському уразили дрони СБУ – джерела

Детонація на складі боєприпасів триває з ночі
Скріншот: Special Kherson Cat / Х

Уночі 7 вересня склад боєприпасів і техніки в селі Солдатське Воронезької області атакували дрони СБУ. Про це "ГОРДОН" повідомило проінформоване джерело.

За інформацією джерела, це великий склад, росіяни активно використовували його для перекидання техніки в Україну.

"На об'єкті зафіксовано чотири осередки потужної пожежі та безперервну детонацію боєприпасів, яка триває й досі, – зазначив співрозмовник. – СБУ продовжує системну роботу зі створення демілітаризованої зони у прилеглих до України областях РФ. Військові аеродроми, склади з боєприпасами та об'єкти інфраструктури, які працюють на війну в Україні, є законними цілями".

Уранці місцева влада повідомляла, що в Острогозькому районі Воронезької області після нібито придушення БПЛА почалася пожежа, а потім і детонація "вибухонебезпечних предметів". Жителів одного із сіл вирішили евакуювати. У соцмережах писали, що вибухає склад у Солдатському.

Окрім того, повідомив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв, в Острогозькому районі через детонацію складу оголосили режим надзвичайної ситуації. Також через пожежу перекрили рух із 51-го до 105-го кілометра дороги Вороніж – Луганськ.

Контекст:

Склад у Солдатському – не єдина ціль, яку останнім часом сили оборони атакували у Воронезькій області. 28 серпня Генеральний штаб ЗСУ повідомляв про успішне ураження складу угруповання російських військ "Захід" у Розсошанському районі, а 24-го українська розвідка заявляла про удар по великому польовому складу боєприпасів поблизу Острогозька.