"Дрони заходили хвилями". РФ учетверте з початку жовтня атакувала Київ

У повітряному просторі Києва вночі було приблизно 15 дронів, випущених РФ, усі знешкодила ППО, зазначили в КМВА
Фото: Національна поліція України / Facebook (архів)

Нічна повітряна атака країни-агресора на Київ 7 жовтня тривала понад дві години. Про це повідомив уранці начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, його цитує Telegram-канал КМВА. 

"Як і практично кожної ночі, російська армія знову застосувала безпілотні літальні апарати. На Київ дрони заходили хвилями і з різних напрямків. Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася тричі й сумарно тривала понад дві години", – зазначив Попко. 

Він повідомив, що це була четверта з початку жовтня повітряна атака РФ на Київ, окупанти запустили приблизно 15 дронів, їх усі знешкодила українська ППО. 

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників локаційно втратили на території України, ще два – перетнули державний кордон із Білоруссюзазначили у ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.