Два бої в Харківській області тривають просто зараз, у РФ був успіх під Лук'янцями, ЗСУ зупинили противника – Генштаб

Сили оборони України проводять контратакувальні дії в Харківській області на тлі наступу РФ
Фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада / Facebook

На харківському напрямку російські окупанти станом на 14.00 13 травня здійснили 11 атак із початку доби, зараз триває два бойові зіткнення, повідомив у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник не припиняє спроб витіснити підрозділи сил оборони із займаних позицій. Мав частковий успіх у районі населеного пункту Лук'янці. Просування ворога зупинено", – ідеться в повідомленні.

Сили оборони України проводять контратакувальні дії, наголосили в Генштабі ЗСУ. Там додали, що для посилення на харківський напрямок перекинули заздалегідь створені резерви.

"Залежно від розвитку обстановки нарощування угруповання триватиме. Війська забезпечені необхідною кількістю засобів ураження", – наголосили в Генштабі ЗСУ.

За даними українських військових, ворог за пів дня завдав восьми авіаційних ударів у районах населених пунктів Уди, Вовчанськ, Липці, Графське й Веселе Харківської області.

З початку доби втрати окупантів на харківському напрямку становлять 97 осіб, втрати озброєння й військової техніки – вісім одиниць, вказали в Генштабі ЗСУ.

Контекст:

Уранці 10 травня в Харківській ОВА повідомили, що РФ посилила обстріли на північному напрямку в регіоні. Початок наступу РФ під Харковом підтвердив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що сили оборони знали про плани окупантів у регіоні й розраховували сили для того, щоб дати відсіч ворогу.

Увечері 10 травня в Генштабі ЗСУ повідомили про бої за прикордонні населені пункти в Харківській області, які були розташовані в сірій зоні. 12 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіяни в Харківській області досягли часткового успіху в деяких районах. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни, незважаючи на втрати, атакують Вовчанськ і досягли тактичних успіхів.

Сили оборони України ведуть контрударні дії в районах семи прикордонних сіл на півночі Харківської області, повідомив 12 травня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ЗСУ Назар Волошин.