Із початку повномасштабного вторгнення Росія майже 180 разів атакувала теплоелектростанції ДТЕК

Протягом останніх тижнів російські окупанти масово атакують енергетичну інфраструктуру України
Фото: ДСНС України / Telegram

Із початку повномасштабного вторгнення країна-агресор Росія майже 180 разів атакувала ТЕС групи ДТЕК. Про це 28 квітня в ефірі "Громадського радіо" заявив виконавчий директор групи Дмитро Сахарук.

"Якщо рахувати з початку повномасштабного вторгнення, то це вже окупанти майже 180 разів обстріляли наші теплоелектростанції. Ця атака, 27 квітня, по суті, була четвертою великою після атак 22-го і 29 березня й 11 квітня", – сказав Сахарук.

За його словами, зараз аналізують наслідки останньої атаки загарбників. Чотири станції ДТЕК було досить серйозно пошкоджено.

Як зазначає "Економічна правда", тепловими електростанціями в Україні володіє три компанії: приблизно 80% вугільної генерації до повномасштабної війни контролювала група ДТЕК, на другому місці була державна "Центренерго", на третьому – компанія "Донбасенерго". Унаслідок російської агресії переважну більшість усіх українських ТЕС серйозно пошкоджено, знищено або захоплено. 

Контекст:

Цієї весни російські окупанти масовано атакують енергетичну інфраструктуру України дронами-камікадзе і ракетами. Упродовж кількох тижнів було зруйновано 80% теплової генерації України, повідомив на початку квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У ніч проти 22 березня країна-агресор РФ завдала понад 15 повітряних ударів по об'єктах енергетики України. У Міненерго повідомляли, що збитки від цієї атаки можуть становити мільярди гривень.

Під час масованої атаки на Україну вночі 29 березня російські окупанти завдали ударів по енергетичній інфраструктурі в центрі й на заході країни.

У ніч на 11 квітня росіяни завдали ударів по об'єктах енергетики у Харківській, Львівській, Київській і Запорізькій областях. У "Центренерго" поінформували, що окупанти повністю зруйнували найпотужнішу в Київській області Трипільську ТЕС, розташовану в Українці.

У ніч на 27 квітня, за даними міністра енергетики України Германа Галущенка, противник атакував енергетичні об'єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській і Львівській областях.