Із прикордоння Харківської області за два дні евакуювали понад 4500 жителів – ДСНС

Рятувальники, поліцейські і представники місцевих громад супроводжують жителів прикордоння Харківської області у проміжні евакопункти, зазначили у ДСНС
Фото: dsns.gov.ua

У Харківській області після початку наступу російських окупантів на півночі регіону вранці 10 травня із прикордонних населених пунктів евакуювали вже понад 4500 жителів. Про це 12 травня повідомляють у Facebook ДСНС України.

Зазначено, що евакуацію здійснюють сили підрозділів Нацполіції і ДСНС у співпраці з місцевими органами виконавчої влади і самоврядування, волонтерами.

Фото: dsns.gov.ua
Фото: dsns.gov.ua

"Рятувальники, поліцейські та представники місцевих громад продовжують оповіщувати населення про необхідність евакуюватися із прикордонних населених пунктів, після чого супроводжують їх до проміжних евакопунктів. Там, на місцях, постійно працюють психологи ДСНС, – ідеться в повідомленні. – Наразі із прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського та Харківського районів області спільними зусиллями евакуйовано вже понад 4500 жителів".

В ОВА 11 травня говорили, що підстав для оголошення евакуації в Харкові через наступ РФ поки немає.

Контекст:

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ у Харківській області, повідомив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що сили оборони знали про плани окупантів у регіоні й розраховували сили, щоб дати відсіч ворогові. Зеленський запевнив, що Україна посилить свої війська на тих напрямках у Харківській області, де окупанти атакують.

Пізніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти "вклинилися в оборону". Українські військові розповіли, що відбуваються бої за прикордонні населені пункти у Харківській області, які були у сірій зоні.

Удень 12 травня в ОВА розповіли, що сіра зона на півночі області збільшилася, як і кількість населених пунктів, де тривають бойові дії.