На атакованому НПЗ у Феодосії стояла система ППО "Панцир-С1", такі самі є біля резиденції Путіна – ЗМІ

"Панцир-С1" не врятував терміналу від атаки
Фото: АТЕШ / Telegram

На території нафтобази у Феодосії в окупованому Криму, по якій сили оборони України успішно завдали удару 7 жовтня, з осені 2022 року стояла система ППО "Панцир-С1". Про це пише "Радио Свобода".

Установлений на подіумі "Панцир" можна побачити на супутникових знімках. Також його видно на відео, яке опублікував Telegram-канал партизанського руху "Атеш".

"Радио Свобода" зазначає, що "Панцир" не допоміг відбити атаку українських дронів.

Такі системи встановлюють на подіумах для збільшення дальності виявлення цілей, ідеться в публікації. Раніше ці системи ППО були встановлені на території нафтобази в Туапсе поруч з іншими російськими об'єктами критичної інфраструктури. У Підмосков'ї їх розмістили неподалік резиденції нелегітимного президента країни-агресора РФ Володимира Путіна в Ново-Огарьово.

Контекст:

Уранці 7 жовтня 2024 року про пожежу на терміналі повідомили пабліки і ЗМІ, потім Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження об'єкта. У Генштабі наголосили, що йдеться про найбільший в окупованому Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів термінал, він забезпечував, зокрема, і окупантів.

Місцева окупаційна влада оголосила у Феодосії режим техногенної надзвичайної ситуації муніципального характеру й почала відселяти людей, які живуть поруч з ураженим терміналом.