Над Києвом збили "Кинджали" – КМВА

Уламки впали в кількох районах Києва
Скріншот: Віталій Кличко / Telegram (архів)

Уранці 7 жовтня Повітряні сили ЗСУ попередили про швидкісні цілі на Київ і Старокостянтинів Хмельницької області. 

Аеробалістичні ракети "Кинджал", які летіли на столицю, за попередньою інформацією, збили, поінформував начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. 

"За попередніми даними, усі повітряні цілі були успішно знищені. Унаслідок ракетної атаки у двох районах столиці зафіксовано падіння уламків – у Голосіївському та Солом'янському районах", – заявив він. 

Мер Києва Віталій Кличко уточнив, що в Солом'янському районі уламки впали в кількох місцях на відкритий простір, у Шевченківському – поблизу пішохідного переходу. У Голосіївському районі уламки в одному місці впали на тротуар, в іншому – уламок пробив дах службового мікроавтобуса. Також у Солом'янському районі, імовірно, унаслідок падіння уламків, почалася пожежа, зазначив Кличко. 

Що сталося з "Кинджалом", який летів на Старокостянтинів, у ПС ЗСУ поки не повідомляли.

Контекст:

Останнього перед цим разу пуски "Кинджалів" Повітряні сили фіксували 26 вересня, тоді ціллю був Старокостянтинів, де розташований військовий аеродром. Про наслідки атаки українські військові не повідомили, зазначивши, що це непублічна інформація. 

Київ сьогодні вночі також атакували дрони, це була четверта з початку місяця повітряна атака на столицю. За даними КМВА, українська ППО знешкодила всі випущені росіянами БПЛА.