"Найстрашніше – їхати на виклик у власний дім". РФ розбомбила будинок рятувальника в Харківській області, його син поранений, дружина загинула. Відео

Тіло дружини рятувальника дістали з-під завалів
Скріншот: Головне управління ДСНС України у Харківській області / Facebook

Уранці 31 липня армія країни-агресора Росії атакувала керованими авіабомбами селище Великий Бурлук у Куп'янському районі Харківської області.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв, що в одному зі зруйнованих будинків загинула жінка, її сина з опіками доправили в лікарню.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій пізніше розповіли, що будинок належить одному з рятувальників, який приїхав на ліквідацію пожежі. Постраждалі – його сім'я, загиблій дружині було 37 років, пораненому хлопчику – 10 років.

На відео, яке оприлюднила пресслужба ДСНС, видно, як рятувальник стоїть навколішки над тілом жінки.

"Найстрашніше для рятувальників – їхати на виклик у власний дім..." – написали колеги пожежника, висловлюючи йому співчуття.

У харківській філії підприємства "Газмережі" назвали ім'я загиблої – це диспетчерка аварійно-диспетчерської служби Інна Замєсова.

"Інна мала заступити на чергову зміну в перший день серпня. На момент удару разом із сином знаходилася вдома", – повідомили в компанії.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – із 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. Відтоді окупанти майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.

За даними президента Володимира Зеленського станом на 28 липня, протягом останнього тижня окупанти застосували по Україні приблизно 700 КАБ і 100 Shahed.