Нічна атака РФ. Зеленський назвав кількість постраждалих і загиблих в Україні

Зеленський: Обов'язково відповімо Росії на цей та всі інші удари. Не можна безкарно скоювати злочини проти людяності
Фото: president.gov.ua

Унаслідок нічної масованої атаки РФ 27 серпня в Україні загинуло четверо людей, ще 16 осіб постраждали. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у Facebook. 

"На жаль, незважаючи на результативну роботу нашої протиповітряної оборони, четверо людей загинули та 16 постраждали. Мої співчуття рідним і близьким загиблих, – написав він. – Обов'язково відповімо Росії на цей та всі інші удари. Не можна безкарно скоювати злочини проти людяності". 

Зеленський додав, що рятувальна операція на місцях влучань ще триває.

Контекст:

РФ другу ніч підряд масовано атакує Україну ракетами й дронами. Вибухи чули в кількох містах, відомо про прильоти в Запоріжжі й Кривому Розі

За інформацією Повітряних сил, 27 серпня окупанти випустили по Україні 81 ударний дрон і 10 ракет. П'ять ракет і 60 Shahed вдалося збити, ще 10 дронів, імовірно, упали й ще приблизно 10 – досі в українському повітряному просторі, зазначили в ПС ЗСУ. 

Минулої ночі РФ завдала наймасованішого удару по Україні за час повномасштабної війни. Окупанти застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них – 201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, підкреслили в ПС ЗСУ.

За даними уряду України, повітряного удару РФ зазнало 15 областей. Ціллю атаки була енергетична інфраструктура, її наслідок – екстрені вимкнення електроенергії по всій країні. За інформацією ДСНС, унаслідок російської повітряної атаки загинуло семеро людей, ще 47 постраждали.