Окупанти атакували Донецьку область. За день загинуло п'ятеро й поранено шестеро людей

Росіяни знову випустили ракети по Мирнограду
Фото: Вадим Філашкін / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупаційні війська 18 липня атакували Донецьку область за допомогою різнокаліберної зброї, є загиблі й поранені серед мирних жителів. Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

Зранку окупанти обстріляли з артилерії село Плещіївка Краматорського району, влучили по житловому будинку. Загинув 85-річний місцевий житель. Його дружину намагалися врятувати, проте під час надання невідкладної допомоги вона теж померла.

Також ЗС РФ завдали удару по селищу Гродівка Покровського району. Боєприпаси окупантів поцілили по приватному сектору, там загинуло троє жінок 26, 32 і 77 років.

Окрім того, під приціл армії держави-агресора потрапило селище Велика Новосілка Волноваського району. За попередніми даними, ворог використав проти мирного населення дві авіабомби КАБ-250. У власній оселі дістала поранення подружня пара віком 48 і 56 років.

Ще один чоловік травмований у місті Залізне, яке окупанти обстріляли, імовірно, з артилерії. На момент атаки він був за місцем проживання. 58-річного потерпілого госпіталізували.

Пізніше в Донецькій ОВА повідомили, що ще три людини в регіоні сьогодні дістали поранення внаслідок чергового обстрілу Мирнограда, який регулярно зазнає ворожих ударів.

За попередньою інформацією, росіяни випустили по місту дві ракети. Пошкоджено три адмінбудівлі, дві житлові двоповерхівки й промислове приміщення.

Напередодні, 17 липня, за даними ОВА, росіяни поранили 19 жителів регіону. 

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

На території Донецької області пролягає лінія розмежування. Російські загарбники щодня обстрілюють Донецьку область, зокрема Покровськ. За даними ОВА станом на ранок 18 липня, від початку широкомасштабного нападу РФ у регіоні загинуло 2093 цивільних, поранено – 5445 (без урахування Маріуполя й Волновахи).