Окупанти атакували Київ безпілотниками Shahed кількома хвилями за ніч

Окупанти намагалися атакувати Київ Shahed
Фото: depositphotos.com

У ніч на 12 вересня сталася сьома повітряна атака російських окупантів на Київ від початку місяця. Про це повідомила Київська міська державна адміністрація в Telegram.

Ворог застосував ударні БПЛА, попередньо, типу Shahed. Протягом ночі оголошували загрози застосування балістичних ракет, але обійшлося без використання по Києву, повідомили у КМДА.

Повітряну тривогу в столиці оголошували тричі за ніч, і сумарно вона тривала приблизно дві години. Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, але протягом ночі в повітряному просторі України постійно з’являлися нові БПЛА. На Київ російські ударні безпілотники заходили кілька разів із різних напрямків, переважно по одному. Проте жоден із російських дронів Києва не дістався, наголосили у КМДА. Сили й засоби протиповітряної оборони все збили на підступах до столиці.

За даними оперативного зведення, у Києві, попередньо, без постраждалих і руйнувань.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну, зокрема Київ, ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.