"Осліпили" окупантів". ГУР показало знищення російського комплексу спостереження "Муром-П" і системи РЕБ "Стриж". Відео

ГУР показало знищення російських комплексів розвідки і спостереження
Скріншот: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

Головне управління розвідки Міноборони України 6 липня повідомило у Facebook про завдання серії успішних ударів FPV-дронами підрозділом ГУР Ghost і опублікувало відео бойової роботи. 

"На відео – чергова серія успішних FPV-ударів по цілях російських окупантів, здійснених операторами підрозділу ГУР МО України Ghost. На одному з напрямків фронту розвідники виявили і завдали вогневого ураження по пункту розміщення автомобільної техніки московитів. Також були знищені або пошкоджені декілька російських комплексів спостереження і розвідки, зокрема "Муром-П", система РЕБ "Стриж", ретранслятор зв'язку і електропідстанція, яка живила загарбників електроенергією", – розповіли у військовій розвідці України.

Як зазначили в релізі, ударами по розвідувальних комплексах розвідники "осліпили" окупантів". 

Як писав "Мілітарний" у лютому 2024 року, "Муром-П" – мобільний комплекс дальнього візуального спостереження, який росіяни активно розгортають в Україні, це "очі" окупантів, які призначені для візуального контролю місцевості, периметрів, підступів і шляхів пересування. Система "Стриж" належить до окопних антидронових засобів радіоелектронної боротьби, розповідає "Крим.Реалії". Експерти, яких опитав проєкт, назвали цей засіб РЕБ одним із найпідступніших, оскільки він може працювати в пасивному режимі і так ховатися від радіорозвідки.