Після атаки дронів горить ще один склад боєприпасів на півдні РФ. Триває евакуація населення

На складі детонують боєприпаси
Фото: krasnodar-news.net

У ніч на 21 вересня безпілотники атакували склад боєприпасів у російському селищі Каменний Тихорєцького району Краснодарського краю. Про це повідомляє Telegram-канал Astra з посиланням на місцевих жителів.

За даними каналу, у селищі розташовані дві військові частини – в/ч №57229-41 (місцеві жителі називають її "білі сараї") та в/ч №01704. Astra публікує відео пожежі, чути звуки постійних вибухів.

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв у Telegram оголосив, що Тихорєцький район атакували українські безпілотники, які "придушила" армія окупантів, а пожежа почалася через уламки. Він не вказав назви населеного пункту, але визнав, що через детонацію "проводять тимчасову евакуацію жителів селища, яке розташоване поруч із місцем загоряння".

Міноборони РФ відзвітувало, що за ніч нібито збило 53 дрони, із них 18 – над Краснодарським краєм.

ОSINT-аналітики звернули увагу, що на атакованому складі у Краснодарському краї боєприпаси зберігали просто неба, про це свідчать супутникові знімки. Імовірно, окупанти готували боєприпаси до доправлення, на знімках також видно вантажівки.

Пожежа й детонація на атакованому складі тривають і вранці. На оприлюдненому Astra відео димовий гриб над підірваним складом боєприпасів зняли жителі Тихорєцька, який розташований за 10 км.