"Попередньо, балістика". Вілкул заявив про ракетну атаку на Кривий Ріг

Вілкул повідомив, що жителі Кривого Рогу під час ракетної атаки 2 травня не постраждали
Фото: Олександр Вілкул / Facebook

Увечері 2 травня російські окупанти атакували ракетою Кривий Ріг Дніпропетровської області, повідомив голова ради оборони міста Олександр Вілкул у вечірньому зведенні в Telegram.

"Силами повітряного командування "Схід" було збито ворожий безпілотник. Частина уламків БПЛА впала на дах одного з приватних будинків без значних пошкоджень. Але потім була й ракетна атака. Попередньо, балістика. Без подробиць, усі необхідні служби працюють, жителі міста не постраждали", – написав Вілкул.

Про збитий над Криворізьким районом Дніпропетровської області безпілотник заявляв у Telegram о 19.23 голова ОВА Сергій Лисак.

Телеканал "Перший міський" у Telegam публікував фото задимлення, яке виникло в районі Кривого Рогу після вибухів.

Повітряні сили ЗСУ попереджали о 18.28 про загрозу балістики з південного напрямку, в Дніпропетровській області оголосили повітряну тривогу. О 19.02 ПС ЗСУ повідомили про відбій загрози балістики.

Контекст:

3 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що лише за березень 2024 року російські окупанти застосували проти України більше ніж 400 ракет різних типів, понад 600 ударних безпілотників Shahed і більше ніж 3 тис. керованих авіабомб. З початку року до 3 квітня, за його даними, Росія випустила по Україні майже 1 тис. ракет, приблизно 2,8 тис. Shahed і майже 7 тис. керованих авіабомб.

У квітні окупанти випустили по території України понад 300 ракет, майже 300 Shahed і понад 3,2 тис. керованих авіабомб, повідомив Зеленський 2 травня.

Окупанти неодноразово атакували Кривий Ріг і район, зокрема безпілотниками, крилатими ракетами, балістикою й новими авіаційними керованими ракетами Х-69.