Повітряні сили ЗСУ повідомили про долю решти російських дронів, які ще літали над Україною

Українські військові зафіксували за ніч загалом 136 російських дронів
Фото: Сумська обласна військова адміністрація / Telegram

До 13.00 16 жовтня російські дрони-камікадзе перестали літати над Україною, 17 із них збили підрозділи протиповітряної оборони. Про це проінформували в Telegram Повітряні сили Збройних сил України.

Раніше сьогодні в ПС писали, що в ніч на 16 жовтня окупанти запустили 136 ударних безпілотників Shahed і станом на 7.00 сили ППО збили 51 із них, 60 БПЛА було локаційно втрачено в різних регіонах України, а ще два дрони повернулися в напрямку РФ. Військові зазначали, що станом на 7.00 понад 20 БПЛА були в повітряному просторі України.

"Станом на 13.00 ударні БПЛА в повітряному просторі не спостерігаються. За оновленою інформацією, сьогодні силами оборони України збито ще 17 ворожих безпілотників, окрім того, чотири – локаційно втрачено", – повідомили Повітряні сили України.

Там підсумували, що загалом у ніч на 16 жовтня зі 136 дронів збито – 68, локаційно втрачено – 64, повернулося в Росію – два.

За даними ЗСУ, було також два влучання.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, наголосили у ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.