Приблизно 11 тис. військових з КНДР проходять підготовку в РФ для участі у війні в Україні – Буданов

Буданов підтвердив повідомлення ЗМІ щодо підготовки північнокорейських військових на території РФ
Фото: EPA

На сході країни-агресора Росії проходить підготовку приблизно 11 тис. північнокорейських піхотинців для участі в бойових діях в Україні. Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у коментарі The War Zone, опублікованому 18 жовтня.

За його словами, ці солдати будуть готові воювати в Україні 1 листопада.

Північнокорейські війська будуть використовувати російське спорядження й боєприпаси, сказав Буданов. Перший загін із 2600 солдатів вирушить у Курськ, де Україна проводить наступальну операцію. Куди піде решта північнокорейських військ, поки неясно, додав він.

"Зараз ми не маємо повної картини", – сказав глава ГУР МО.

Заява Буданова є ще одним свідченням зростання ролі Північної Кореї в повномасштабній війні Росії проти України й того, що чисельність військового контингенту, який бере участь у ній, зважаючи на все, уже перевищила початкові уявлення, пише Тhe War Zone.

Контекст:

4 жовтня українські ЗМІ вперше повідомили, що біля тимчасово окупованого Донецька внаслідок ракетного удару 3 жовтня загинуло понад 20 військовослужбовців, зокрема шестеро офіцерів із КНДР, які прибули для консультацій із російськими військовими.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хьон 8 жовтня заявив про ймовірність розгортання військ КНДР в Україні. Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко, коментуючи цю заяву, повідомив, що КНДР уже скерувала свої війська в Україну. За інформацією The Guardian, військові інженери з КНДР допомагають РФ завдавати по Україні ударів балістичними ракетами.

11 жовтня The Washington Post написала, що кілька тисяч солдатів із КНДР проходять підготовку в Росії, а до кінця року їх можуть перекинути на фронт в Україні. Українська розвідка вважає, що РФ формує батальйон із громадян КНДР на базі бурятської бригади, писали ЗМІ. 14 жовтня Зеленський заявив, що дані української розвідки свідчать про вступ Північної Кореї у війну на боці РФ.