"Призначена для знищення живої сили". Плетенчук розповів, що окупанти в повітрі підірвали ракету, якою атакували Одесу

За попередніми даними, для удару по місту загарбники застосували касетний "Іскандер"
Фото: Олег Кіпер / Одеська ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти в повітрі підірвали балістичну ракету, якою вчора атакували Одесу. Про це начальник центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук заявив 30 квітня в ефірі національного телемарафону, який транслює канал "Рада".

"Усі подробиці уточнюються. Попередньо, це касетний "Іскандер", але, поки не буде проведено всі експертизи, на 100% я стверджувати не буду. Однак більшість отворів на стінах мали вражальні елементи й підрив був повітряним", – зазначив Плетенчук.

За його словами, озброєння, яке для атаки на Одесу використали загарбники, "призначене для знищення живої сили противника".

Контекст:

Російські окупанти 29 квітня завдали ракетного удару по Одесі. За даними ОВА, загинуло п'ятеро мирних жителіву медзакладах продовжує лікування 23 постраждалі. У тяжкому стані восьмеро людей, із них четверо – у вкрай тяжкому, зокрема чотирирічна дівчинка.

Унаслідок ворожого обстрілу пошкоджено житлові будинки й цивільну інфраструктуру, загорівся Палац студентів Національного університету "Одеська юридична академія" ("замок Гаррі Поттера").

30 квітня в Одеській області оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару РФ.