РФ двічі за ніч атакувала селище під Харковом і вдарила по обласному центру. Серед постраждалих – вагітна

У Харкові російська ракета впала на дорогу поряд із житловим будинком
Фото: Харківська обласна прокуратура / Telegram

У ніч на 1 вересня російські окупанти атакували Слобідський район Харкова, внаслідок удару пошкоджені житлові будинки й інша цивільна інфраструктура, повідомив у Telegram голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Унаслідок цього удару постраждало четверо, повідомили в обласній прокуратурі. За даними правоохоронців, ракета РФ упала на дорогу поблизу багатоповерхівки. 

"13-річна дівчина й дві жінки 24 і 20 років зазнали гострої реакції на стрес. 26-річний чоловік отримав поранення, – ідеться в повідомленні. – Також пошкоджено будівлі цивільного підприємства й понад 25 автомобілів. З уламків, вилучених на місці події, правоохоронці попередньо встановили, що удар по місту був завданий ракетою "Гром-Е1" з населеного пункту Березове Бєлгородської області РФ".

За кілька годин післі цього окупанти двічі протягом ночі атакували селище Слатине Харківського району, розповів голова ОВА вранці. 

Унаслідок першого обстрілу горіли автомобіль і будинок, п'ять людей, зокрема вагітна жінка, постраждали. Через другий удар горіло побутове приміщення агропідприємства, постраждав 67-річний чоловік. Його, а також вагітну жінку, госпіталізували. 

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. Відтоді окупанти майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.