РФ може продовжити тактичне просування в Донецькій області, але загальні можливості окупантів обмежує низка чинників – британська розвідка

У британській розвідці зазначили, що Нью-Йорк "майже напевно є об'єктом боротьби між окупантами і Збройними силами України"
Фото: Збройні сили України / Facebook

Російські війська можуть продовжити тактичне просування на східному фронті протягом найближчих тижнів. Про це 30 липня в соцмережі X поінформувало міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

У липні 2024 року російські сухопутні війська продовжували безперервні атаки в центральній частині Донецької області. Окупанти просувалися на захід, узявши під контроль кілька сіл і наблизившись до логістичного вузла Покровська, ідеться в повідомленні. 

Зазначено, що сухопутні війська також просунулися на північ міста Нью-Йорк, розташованого на лінії фронту з 2014 року. У розвідці зазначили, що населений пункт "майже напевно є об'єктом боротьби між окупантами і Збройними силами України".

"Цілком імовірно, що Росія продовжить тактичний наступ найближчими тижнями. Однак її загальні оперативні можливості залишаються обмеженими через кілька чинників, зокрема високий рівень втрат особового складу, обмежену підготовку і брак офіцерів", – резюмували в розвідці.

Контекст:

29 липня на фронті зафіксували 149 бойових зіткнень.

Протягом доби противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 62 авіаударів із використанням 99 КАБ. Окрім цього, здійснив 4588 обстрілів, із них 110 – із реактивних систем залпового вогню.

Авіація й ракетні війська та артилерія сил оборони України завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу окупантів. Українські військові відбили атаки росіян на кількох напрямках, найбільше – на покровському напрямку (52 атаки). На курахівському напрямку окупанти втратили велику кількість танків та іншої бронетехніки.