РФ ударила авіабомбами по Харкову. Поранено рятувальників, які гасили пожежу

Одна з бомб упала на охоплену вогнем посадку, де працювала ДСНС
Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області / Facebook

Удень 17 вересня армія країни-агресора Росії вдарила керованими авіабомбами по Харкову й передмістю. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, одне влучання зафіксували в Черкаській Лозовій під Харковом, а друге – на відкритій місцевості в самому місті.

Пізніше з'ясували, що один із російських снарядів влучив по лісосмузі поблизу торговельного центру. Унаслідок удару, за даними Синєгубова, було поранено чотирьох рятувальників, котрі гасили пожежу, яка виникла раніше.

Загалом постраждалих шестеро – під вогонь потрапило ще двоє чоловіків, які були поруч.

Троє поранених перебувають у важкому стані, ще троє – у легшому, розповів "Суспільному" директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта.

Також, за його словами, у двох поранених є травматичні ампутації.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. Відтоді окупанти майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.

15 вересня приблизно о 15.20 окупанти завдали авіаудару по Немишлянському району Харкова, одна з бомб влучила між дев'ятим і 10-м поверхами 12-поверхового житлового будинку, проінформували в обласній прокуратурі. Попередньо, удару по Харкову завдали з літака Су-34 керованою авіабомбою ФАБ-250 із Бєлгородської області. Одна жінка загинула, 42 людини постраждали.