РФ втратила ще понад 1 тис. солдат, Генштаб ЗСУ назвав два напрямки, де окупанти наступають найактивніше

Українські захисники завдають окупантам втрат на всій лінії фронту
Фото: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців / Facebook

Протягом минулої доби на фронті сталося 141 бойове зіткнення, найактивніше російські окупанти наступали на покровському й курахівському напрямках – там зафіксували 21 і 18 ворожих штурмів відповідно. Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у ранковому зведенні 7 жовтня. 

Також бої точилися на харківському (шість), куп'янському (12), лиманському (18), сіверському (один), краматорському (дев'ять), торецькому (17), времівському (п'ять), придніпровському (шість). 

"На гуляйпільському напрямку обстановка без особливих змін. На волинському та поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні із Чернігівською й Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів із території РФ. Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат у живій силі й техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення", – зазначили у зведенні.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 7 жовтня, РФ за час повномасштабної війни втратила 661 630 військових (1160 протягом минулої доби). Також українські захисники за останні 24 години знешкодили 14 танків (загалом 8933), 31 броньовану машину (загалом 17 710), 64 артилерійські системи (загалом 19 156), сім реактивних систем залпового вогню (загалом 1223), два засоби ППО (загалом 972) та іншу техніку ворога. 

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території країни-агресора в Курській області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні. Більше ніж за місяць після початку операції РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це.