Росія атакувала критичну інфраструктуру України дронами, збили менше ніж половину – Повітряні сили

ППО працювала в чотирьох областях, зазначили в ПС ЗСУ
Фото: Сумська обласна військова адміністрація / Telegram

У ніч на 4 жовтня російські окупанти запустили по Україні 19 дронів-камікадзе. Про це проінформували в Telegram Повітряні сили Збройних сил України.

"Ворог атакував об'єкти критичної інфраструктури України, випустивши з районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ (РФ) та мис Чауда (Крим) 19 ударних БПЛА типу Shahed. Дев'ять ударних БПЛА збито протиповітряною обороною в Київській, Черкаській, Кіровоградській та Херсонській областях", – ідеться в повідомленні.

За даними Повітряних сил, ще сім ворожих безпілотників "локаційно втрачено", імовірно, унаслідок протидії засобів радіоелектронної боротьби.

"Інформація про руйнування та потерпілих не надходила", – підкреслили військові.

Що сталося ще з трьома Shahed, вони не уточнили.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив уранці, що в Дарницькому районі столиці внаслідок роботи протиповітряної оборони по ворожому дрону-камікадзе на восьмому поверсі 16-поверхівки вибило металопластикову раму, але потерпілих не було, а пожежу загасили.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, наголосили в ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.